donderdag 26 maart 2009

DALAI LAMA MAG ZUID AFRIKA NIET BINNEN!

SUPPORT DALAI LAMA -South Africa, Don’t surrender the Chinese belligerence! 

De Tibetaanse Leider Dalai Lama kreeg geen visum om vrijdag een vredesconferentie in Johannesburg toe te spreken. Een woordvoerder van de ANC-regering verklaarde dat de aanwezigheid van de Dalai Lama de aandacht zou verleggen van het WK voetbal door politieke verklaringen af te leggen. Velen zien hierachter de politieke en economische invloed van China, die elke aandacht voor de Tibetaanse zaak in de kiem probeert te smoren.

In Zuid-Afrika is ondertussen een storm van protest gerezen tegen de beslissing van de regering. Zo uitte de minister van Volksgezondheid, Barbara Hogan, haar ongenoegen over het feit dat iemand die zich jaren geleden inzette voor de strijd tegen de Apartheid, plots onder druk van een grote economische mogendheid (China) het deksel op de neus krijgt.

Haar uitspraken werden niet in dank afgenomen. Vandaag kopten de kranten dat ze misschien ontslag zal moeten nemen omwille van haar onverenigbaar standpunt t.a.v. de regering, waar ze (als lid van de democratische alliantie - DA)  zelf deel van uitmaakt.

Een massa mensen hebben zich ondertussen verenigd op Facebook om een petitie te tekenen tegen de beslissing van de Zuid-Afrikaanse regering. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten