zondag 5 april 2009

KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK
Net terug uit Botswana. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een reportage te maken van de  van de migratiemonitoring van Wildebeesten (Gnoe's) door Conservation International, maar de halsbanden voor de gnoe's waren nog niet geleverd.

Filmmaker Richard Wicksteed en ik hebben een lange trip gemaakt door een vergeten stukje Afrikaanse wildernis in de uiterst zuid-westelijke hoek van Botswana: het Kgalagadi Transfrontier Park.

Vanuit Kaapstad reden we via Upington naar het grensgebied met Namibië en Botswana tot in "Twee Rivieren". Daar kan je via een kleine grenspost naar Botswana doorsteken. Het park staat bekend om z'n grote concentratie van leeuwen, het legendarische Kalahari-ras met de zwartgemaande mannetjes. 

Dit gebied was de leefwereld van de San (Bosjesmannen), maar de meesten van hen leven nu in kleine nederzettingen aan de rand van het park. Richard heeft er recent nog gefilmd en kent er heel wat mensen. We ontmoetten er de legendarische medicijnman "Jan Van Der Westhuizen".


Elke dag legden we een goede 100 km af over kleine zandwegen in een uitzonderlijk groene woestijnomgeving. De vorige weken had het flink geregend en sommige stukken leken op betoverend mooie parklandschappen met wuivend gras en felgekleurde bloemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten