donderdag 9 juni 2011

Bushmen's secrets of the Kalahari


Dawid Kruiper, leider van de laatste Komani Bushmen van Zuid-Afrika vroeg een tijdje geleden aan nationale mediafiguur en schrijfster Patricia Glyn om hem te helpen om zijn memories in boekvorm te gieten. Op die manier zou de familiegeschiedenis vereeuwigd worden en beschikbaar blijven voor het nageslacht.





De Kruiper Familie leefde oorspronkelijk in het Kgalagadi Transfrontier Park, op de grens met Namibiƫ en Botswana. Patricia Glyn besloot om een expeditie op touw te zetten; een tocht van vijf weken doorheen het 320km lange park, op zoek naar de plekken waar Dawid met zijn grootvader Ou Makhai en andere familieleden meer dan 70 jaar geleden rondzwierven.

Patricia nodigde naast Oupa Dawid (76) ook een tiental familieleden uit, oud en jong, om getuige te zijn van de exploratie. Filmmaker Richard Wicksteed en ikzelf werden gevraagd om de expeditie op beeldband vast te leggen. Het werd een heuse erfenis-tour waarbij de bosjesmannen konden jagen met pijl en boog en konden gaan en staan waar ze wilden. Vijf weken lang kampeerden we op de meest afgelegen plaatsen in het park, ver van de toeristen, tussen de wilde dieren en omgeven door de uitzonderlijke pracht van de Kgalagadi woestijn.




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten