dinsdag 17 maart 2009

DEVILS PEAK HELL ! !

Gisterenavond laat brak de hel los op de flanken van Devils Peak toen vuur ontstond in de buurt van Rhodes Memorial en de 'University of Cape Town' (UCT). Er stond een bijzonder strakke zuid-oostenwind die maakte dat de vlammen zich in geen tijd over de kam richting Citybowl verplaatsten. De snelheid waarmee het vuurfront zich voortbewoog was verbluffend. 

Even leek het erop dat de citybowl van Kaapstad in gevaar kwam toen de vlammenzee de voet van de 3 'Tampontowers' in Vredehoek bereikte. Zelfs de top van Devils Peak brannde als een fakkel. 

Rond 3 uur 's ochtends ging de wind plots liggen en dat bracht het razende vuur tot bedaren. De talloze brandweerkorpsen, die als een flikkerende lichtparade luid gillend door de stad loeiden, konden eindelijk dicht bij de brandhaarden geraken. De rest van de nacht werd als gek gevochten om de oprukkende vuurgolf te stoppen. Aangezien het donker was, konden geen helicopters ingezet worden tot het eerste ochtendlicht.

Rond 08.00 uur vlogen zware legerheli's met tientallen af en aan met waterzakken en kregen de brandweerdiensten de smeulende flanken onder controle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten