dinsdag 14 april 2009

BABOONS TERRORISEREN TOERISTENBUSJE

Afgelopen Paasweekend hebben enkele toeristen het avontuur van hun leven beleefd toen een baviaan door het raam van hun minibusje binnenglipte en op zoek ging naar eetbaars tussen de bagage. De groep Europeanen stopte in de buurt van Millers Point, even voorbij de pinguin kolonie in Boulders, toen ze een familie bavianen op de weg zagen. 
De chauffeur gooide een appel uit het raam en één van de bavianen besloot op zoek te gaan naar meer.
Het dier wipte in één beweging door het raampje naar binnen terwijl iedereen erin zat. Daarop sprong de chauffeur via de andere deur naar buiten en liet zijn geshockeerde, luid gillende klanten  alleen achter. Ooggetuigen zagen het busje onder hels kabaal heen en weer bewegen door de uitzinnig verschrikte toeristen. Na enkele minuten had de baviaan, blijkbaar de enige die het hoofd koel hield, er genoeg van en glipte met een acrobatische sprong terug naar buiten.

Authoriteiten zijn verontwaardigd over het gedrag van de mensen en wijzen erop dat het voederen van de beesten strafbaar en ontoelaatbaar is. Voor overtreders hangen boetes van R 500 tot R 5000 boven het hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten