zondag 12 april 2009

HOT EASTER WEEKEND!
Met nog tien dagen te gaan voor de verkiezingen lijkt iedereen zich neer te leggen bij het feit dat Jacob Zuma de nieuwe president van Zuid-Afrika zal worden. De afgelopen week deed de oppositie z'n best om via de media een reeks ANC schandalen op te rakelen in een poging om kiezers te overhalen om niet voor de meerderheidspartij te stemmen. Maar toonaangevende kranten als de "Sunday Times" houden het blijkbaar voor bekeken en publiceerden uitgebreide carriere-overzichten van de vroegere MK/ANC - strijder, Zuma,  die in 1963 tot tien jaar cel in Robbeneiland werd veroordeeld, samen met Nelson Mandela. 

Zuma, de vechter, de doorbijter, was eerder de toon. Dat in schril contrast met het beeld van Zuma, de fraululeuze manipulator, in de kranten van afgelopen weken.

De laatste twee weken was het bijzonder zacht, geen wolkje aan de hemel. De stranden lagen afgeladen vol, terrasjes zagen "blank" van het volk en diegenen die het zich konden veroorloven leefden vrolijk verder als herrezen profeten in de Kaap! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten